Skinny Girl Diet

Gick in på en blogg häromdagen i tron att det var en vanlig viktminskningsblogg (skriven av en överviktig som kämpar med vikten alltså)
Men icke!
Det var en ung (smal) tjej som skrev om sin strävan att bli mager och utmärglad (på riktigt)...hon använde sig av en diet kallad "Skinny Girl Diet" som går ut på att man äter mellan 300-500 kcal på vardagarna och yttepyttelite mer på helgerna. Dessutom ska man fasta emellanåt också...och träna massor. Rena rama svältkosten!!! I just det aktuella inlägget hade hennes "näringsintag" den dagen bestått av lite kaffe och sockerfri läsk och hon ansåg att hungerkramperna och svimningskänslorna var ett bevis på att hon varit duktig. Den insikten fick henne att bestämma sig för att fasta även nästkommande dagar. Hennes målvikt låg nånstans mellan 40 och 45 kilo till hennes 1.70. Till råga på allt var hon ivrigt påhejjad av likasinnade...

Som mamma till två små flickor blir jag helt förskräckt och gråtfärdig...tänker på hur maktlösa deras föräldrar måste känna sig.

Tänk att det finns bloggar, där tjejer manar varandra till anorexia och stolt berättar hur lite de ätit och hur mycket de spytt upp och dessutom får beröm för det. Bilderna de lagt upp på sina sidor visar magra och utmärglade kroppar med benknotor som sticker ut till höger och vänster, samtidigt som de beklagar sig över hur feta de är! Det är så skrämmande! Tänk om de förstod hur illa de gör sig själva. Eller så förstår de, men anser att det är ett pris värt att betala för att uppnå sina magra ideal.
Varför anses det av vissa att en SJUKLIGT mager kropp är synonymt med något vackert??? 


Är det bara jag som blir så fruktansvärt illa berörd av bilder som denna?



Vackert???
(eller bara sjukt?)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0