Räkpaj
Igår gjorde jag en riktigt god räkpaj på GI-vis.
Pajskalet ser nästan bränt ut, men det får bara en mörkare färg med de här mjölsorterna.
Räkpaj
4 portioner
Pajdeg:
2 dl sojamjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl dinkelsikt
100 gr smör
1 msk smör
Fyllning:
1 kg oskalade räkor
3 ägg
3 dl grädde
salt och svartpeppar
1/2 dl hackad dill
1 msk riven stark ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda sojamjöl,fiberhusk,dinkelsikt och smör i en bunke. Ställ kallt i ca 30 minuter.
Tryck sedan ut pajdegen med hjälp av mjölet i en pajform och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skala räkorna och lägg dem i pajskalet.
Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar. Tillsätt dill och ost och häll äggsmeten över räkorna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kommentarer
Trackback