God paj

Igår provade jag göra paj på GI-vis och det var busenkelt och supergott!



Kycklingpaj med soltorkade tomater
4 portioner

Pajskal:
2 dl sojamjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl dinkelsikt
100 gr smör
1 msk mjöl

Fyllning:
1/2 grillad kyckling
1 chorizokorv
1/2 rödlök
6 coctailtomater
4 soltorkade tomater
1/2 kruka färsk basilika
2 dl riven parmesanost
3 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
1/2 dl pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader. blanda ihop sojamjöl, fiberhusk, dinkelsikt och smör. Ställ kallt i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen, med hjälp av det vanliga mjölet, i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Skär kycklingen och korven i mindre bitar och fördela i pajskalet. Skala och strimla rödlöken och lägg i formen. Dela coctailtomaterna, strimla de soltorkade tomaterna och hacka basilikan. Fördela över pajen och toppa med parmesanost.
Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll äggsmeten över pajen. Toppa med pinjenötterna. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.


Jag glömde pinjenötter, men pajen var riktigt god ändå. Måste säga att pajdegen blev väldigt smulig, men det gör inte så mycket. Det är ju ändå fyllningen man vill åt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0